Translate

10 Haziran 2014 Salı

Pro-Z II (Paracord ile Isınma Turları)

Yavaştan ısınma turlarına başlayalım...
 
Yeni kasa düzenlememizin önemli adımlarından biri olan kablo sarma için, klasik kasa modlama için bulunabilen daha önce kullandığım klasik sleeve yerine paracord ip olarak bilinen ve 250kg'a kadar dayanabilme özelliği nedeniyle daha çok kampçıların, dağcıların haşır neşir olduğu, Amerikan ordusu tarafından da paraşüt ipi olarak kullanılan Rothco üretimi paracord 550 iplerini kullanacağım. Bunun nedeni  klasik sleeve'lerin çok fazla pvc'imsi bir görüntü vermeleri ve örgü yoğunluklarının tam olarak istediğim gibi olmaması. Paracord iplerde ise çok daha güzel pastel renkler bulunabiliyor ve sarma işleminden sonra kablonun örgünün arasından gözükmesi mümkün değil. Tüm 24pin anakart, 8pin cpu, 6-8pin pci-express, molex ve sata güç kabloları paracord ile kaplanacak. Sata data kabloları için uygun ebatta paracord ip temin edemediğimden bulduğum enteresan bir çözüm ile uygulamayı gerçekleştireceğim. Ama bu sürpriz... :)  Kablo sarma işine giriştiğimde görebileceksiniz. 
 
Paracord iplerle çalışmak biraz daha zahmetli denebilir. Çünkü ipin dış kabuğunun altında 7 tane daha ip var. Dolayısıyla önce dış kabuğu bu iç iplerden ayırıp kullanmak gerekiyor. Kısaca paracord hakkında sizleri bilgilendirdikten sonra görsel olarak da birşeyler paylaşayım.






Elimde mevcut olan paracordlardan ilk fotoğrafta göreceğiniz şekilde Beyaz, Gri(kuru yaprak yeşili deniyor) ve Mavi renkleri kullanacağız. Daha önceki Pro-Z mod çalışmamda kırmızı siyah tonlarında bir çalışma gerçekleştirmiştik. Bu sefer ise siyah kasa içinde beyaz rengin göz önünde olduğu bir çalışma ile mavi ve gri renkler ile de güzel bir kontrast yakalamaya çalışacağım.

Paracordların daha çok kampçı ve dağcılar için önemli bir malzeme olduğunu söylemiştik. Bunun gibi uğraşları olan arkadaşlar paracordlar ile nelerin yapılabildiğini zaten biliyorlardır. Ben de kasaya girişmeden önce survival bracelet olarak bilinen bilekliklerden sizin için bir tane yaptım. :D
Bu modelin ismi cobra stitch.

 
 



 

Yurt içi, yurt dışı temin etmeye çalıştığım bir çok malzeme var. Elime geçtikçe paylaşıma devam edeceğim.
Şimdilik bu kadar... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder